Weekly 5/2023

Publisert 04.02.2023 av Harald Sætermo 

Weekly er vår ukentlige oversikt over utviklingen i bank- og finansjussen som vi normalt publiserer på mandager. Oversikten inneholder korte omtaler av utvalgte endringer i regelverket, forventet regelverk eller andre hendelser som vi mener er nyttige å kjenne til for aktørene i bank- og finansbransjen. Meld deg på vårt nyhetsbrev (se i bunnen av siden) for å få disse ukentlige oppdateringene direkte til din e-post.

ESMA med rapport om grensen for konsesjonspliktige handelsfasiliteter
ESMA har publisert en rapport med sin oppfatning rundt grensen for når et system skal anses som et multilateralt system, og dermed være underlagt konsesjonsplikt som handelsplass. Det er endringer innført med MiFID II og den stadig pågående innovasjonen i finansmarkedene som har ført til ulike tolkninger innen EU for hva som skal anses som en handelsplass. Blant annet kan nye teknologileverandører og systemer for tilbudsforespørsel i noen tilfeller de facto drive et multilateralt system uten å ha konsesjon.

Norge innfører EUs niende sanksjonspakke
Norge har innført ytterligere sanksjoner mot Putin og det russiske regimet. Sanksjonene tilsvarer EUs niende sanksjonspakke som ble vedtatt i EU 16. desember 2022. Blant annet er Russian Regional Development Bank ført opp på lista over statseide selskap det er forbudt å delta i transaksjoner med.

Finanstilsynet har fastsatt utfyllende regler om pengemarkedsfond
Som vi tidligere har omtalt, ble pengemarkedsfondsforordningen) (EU) 2017/1131 og utfyllende forordninger tatt inn i EØS-avtalen med ikrafttredelse 1. februar 2023. Finanstilsynet har nå fastsatt utfyllende regler om pengemarkedsfond i forskrift til lov om verdipapirfond som også får ikrafttredelse 1. februar 2023.

Alle artikler er underlagt våre copyright- og ansvarsbestemmelser, som kan leses her.

Utvalgte artikler
29.01.2023
Weekly 4/2023
Les mer
22.01.2023
Weekly 3/2023
Les mer
15.01.2023
Weekly 2/2023
Les mer

Lurer du på om vi kan hjelpe deg? Velkommen til en uforpliktende prat med en av våre advokater.