Weekly
Weekly er vår ukentlige oversikt over utviklingen i finansjussen.
I uke 13 har vi sett nærmere på forslaget om å åpne for inntektsdeling mellom forvaltningsselskap og andelseiere, EBAs rapport om prioriterte utfordringer i forbrukermarkedet, videreføring av rekonstruksjonsloven, og ny forskrift til den nye finanstilsynsloven.
I uke 11 har vi sett på norsk høring om gjennomføring av ESG-forordningen, EU-domstolens siste avgjørelse om forbrukerkreditt, Høyesterett om ansvaret ved å stille konti til disposisjon, lovforslag om DORA, MICA og TFR II, nye sanksjoner og ikrafttredelse av CRR3.
I uke 7 oppsummerer vi fra noen av de foregående ukene, og ser på implementeringen av CRD 6 i norsk rett og endringer vedrørende krisehåndtering, syntetisk verdipapirisering, Listing Act, forslaget om én dags oppgjørssyklus, EU-domstolen om renteendringer i forbrukerkredittavtaler, og implementering av ESAP-regelverket i Norge.
I uke 2 følger vi opp det som har skjedd siden før jul og til starten av nyåret. Dette omfatter EFTA-domstolens avvisning av saken mot Norge knyttet til finansforetaksloven § 4-1, EBAs retningslinjer for ESG-risiko i banker, og Finans Norges oppdaterte veileder for beregning av finansierte klimagassutslipp.
I uke 51 har vi sett på ny veiledning til utlånsforskriften, skjerpede krav til giring av eiendomsfond, bærekraftsrapportering, ny veiledning om SREP og pilar 2, krav til styre i fremmedinkassoforetak, nye sanksjoner fra EU og ikrafttredelse av regelverk fra nyttår.
I uke 50 har vi tatt for oss Finansdepartementets signaler om CSRD rapportering, spesielt for mindre og ikke-komplekse finansforetak. Videre har vi sett på forslaget til ny innkrevingslov, og endringene som kommer i tvangsfullbyrdelsesloven som følge av det.
I uke 49 har vi sett på endrede kapitalkrav i Norge ved gennomføring av CRR3, den reviderte og permanente utlånsforskriften, vedtak om systemviktige institusjoner og Forbrukerrådets varsel om gruppesøksmål mot Riverty for overtredelse av finansavtaleloven § 2-4 (fakturagebyr).
I uke 47 har vi sett på Sparebankutvalgets forslag til ny kapitalstruktur mv. for norske sparebanker, EUs sjette antihvitvaskingspakken i Norge, gebyr ved brudd på retten til kontantbetaling, nye regler om clearing og ESG-rangeringer, prisforskjeller på fond, ny startlånsordning og informasjonsdeling ved fit and proper-vurderinger.